FAQ Page

Home/FAQ Page
FAQ Page2019-08-24T12:37:08+01:00
Hoeveel vermogen krijg ik erbij?2016-05-21T10:41:40+01:00

Dankzij de intelligente software van het product is dat van te voren moeilijk te zeggen, de box past zich automatisch aan de rijstijl en de staat van de motor aan. Dat wat er in zit wordt er op een verantwoordelijke manier uit gehaald.

Waar kan ik de Tuning-Box pro aanschaffen?2015-05-31T09:15:37+01:00

De Tuning-Box Pro is enkel en alleen via ons netwerk van betere autobedrijven/dealers verkrijgbaar. Bel ons  op 06 27170108 voor een garage bij u in de buurt!

Hoe kan ik mijn auto laten uitlezen?2016-07-05T10:43:07+01:00

De Tuning-Box pro wordt aangesloten op de OBD II aansluiting van de auto, dit is tevens de aansluiting waarop een garage of monteur een OBD II uitleesapparaat aansluit om een diagnose van uw voertuig te stellen. Als de stekker van de Tuning-Box pro hierop zit hoe kan de monteur dan zijn apparaat hierop aansluiten? Heel simpel!, gewoon de stekker van de Tuning-Box pro ontkoppelen en het uitleesapparaat vervolgens aansluiten. Bent u klaar met het uitlezen en is de auto weer gereed om te gaan rijden, dan gewoond de stekker van de Tuning-Box pro inpluggen en u bent klaar.

Wat gebeurt er als mijn service lampje gaat branden?2015-05-31T09:14:44+01:00

Als u al enige tijd met de Tuning-Box pro rijdt en uw service lampje gaat branden op uw dashboard dan houdt dat gewoon in dat u naar de garage moet om uw auto na te laten kijken.

Belangrijk om te weten!, de Tuning-Box pro onderbreekt het Canbus protocol niet. Het canbus protocol bepaalt welke prioriteiten wanneer en waaraan worden gegeven in de ECU (computer) van uw auto. Dit betekend als voorbeeld dat als u een kapotte luchtmassameter of een ander veel voorkomend euvel zoals een kapotte lambasonde de computer van de auto dit zoals gebruikelijk gewoon registreert en weergeeft.

Waar moet ik op letten?2015-05-31T09:14:20+01:00

Het is uitermate belangerijk dat uw auto in goede conditie verkeerd, met name de staat van de motor. Als uw auto goed is onderhouden en geen storingen en of mankementen vertoond, zal de Tuning-box pro goed werken en tot zijn recht komen. Als uw auto voor de installatie van de Tuning-Box pro, bijvoorbeeld al veel meer verbruikt dan gebruikelijk is, dan zal de tuning-box Pro dit probleem waarschijnlijk niet gaan verhelpen. U dient dit probleem eerst te laten verhelpen voordat u van de resultaten van de Tuning-Box Pro kunt genieten.

Overschrijft de Tuning-Box Pro blijvend mijn ECU?2016-11-26T12:41:22+01:00

Het antwoord is Nee, Dankzij de microprocessor en het flash geheugen tezamen met de mappen op de Tuning-Box pro gebeurt dit process in de Tuning-Box Pro zelf. In tegenstelling tot conventionele chiptuing met remapping, blijven de gegevens in de Box. Met als voordeel dat er geen sporen achterblijven als u de Tuning-Box Pro ontkoppeld van uw OBDll aansluiting. Na ontkoppeling zal uw auto terug gaan naar zijn oorspronkelijke staat en instellingen.

Hoe monteer ik de Tuning-Box Pro2015-07-06T16:01:12+01:00

Dit is een eenmalig proces dat dient te worden uitgevoerd wanneer u de stekker voor de eerste keer op de OBDII aansluit. Dit proces duurt slchts 1 minuut, en kan niet eenvoudiger in vergelijking met andere Chip Tuning Boxen elders verkrijgbaar.

1. Bevestig het apparaat op de OBDII-16 pins diagnose-aansluiting middels de bijgeleverde stekker.

2. Zet het contact aan gedurende 60 seconden. (niet starten)

3. Na 60 seconden, start uw auto en laat deze 3 min. stationair draaien. (verplaats het voertuig gedurende deze 3 minuten niet en raak het gaspedaal niet aan)

4. Als de 3 minuten inleerfase zijn verstreken kunt u gaan rijden, rijdt 5 minuten, u hoeft geen rekening te houden met uw rijstijl.

5. Nadat u 5 minuten heeft gereden, zet uw auto aan de kant en reset de ingeplugde box met DRAAIENDE MOTOR.

6. Uw box is nu geinstallerd, rijdt nu ongeveer 50 km aan een stuk.

De OBDII Tuning-Box Pro verbeterd de prestaties van de auto direct nadat deze is geïnstalleerd. Echter, om de variabelen op een best mogelijke manier te optimaliseren dienen eerst alle oorspronkelijke instellingen te worden ingelezen door de OBDII Tuning-Box Pro. Wij adviseren om te wachten op het beste resultaat nadat u minstens 2-4 dagen en minimaal 200 km met de Tuning-Box Pro heeft gereden. Hierdoor kan de chip werken onder verschillende omstandigheden, zoals warme, koude motor, rijomstandigheden zoals stadsverkeer en snelweg, totdat de nieuwe instellingen zich perfect hebben aangepast.

Is de Tuning-Box Pro een Powerbox?2015-05-31T09:12:59+01:00

Nee, de Tuning-Box Pro is absoluut niet te vergelijken met een Powerbox, een Powerbox wordt gemonteerd onder de motorkap en past slechts een aantal variabelen aan. De Tuning-Box Pro heeft een eigen microprocessor (chip). Je zou de tuning-box pro het beste kunnen vergelijken met het professioneel tunen van de Electronic Control Unit (ECU), maar dan zonder de negatieve kenmerken van chiptuning.

Hoe werkt de Tuning-Box Pro?2016-11-26T12:41:22+01:00

Onze OBDll Tuning-Box Pro bevat een buitengewoon snelle (24MHz Atmel) Microchip processor met ingebouwde flash en SRAM geheugen. Dit geheugen bevat een 3D inhoudsopgave genaamd een map. De map geeft informatie over brandstofinjectie, hoeveelheid brandstof, drukvulling druk, temperatuur van de toegevoerde lucht, luchtdichtheid, RPM, gasklep positie en andere variabelen.

Onze OBDll Tuning-Box Pro verwerkt de ontvangen data op een dusdanige manier met als resultaat meer  vermogen, koppel en een daling van het brandstofverbruik. De Tuning-Box Pro blijft met de wijziging van de gegevens alleen binnen de door de fabrikant vastgestelde grenzen. Hetgeen betekent dat de motor altijd beschermd is, tezamen met de fabrieksgarantie.

Wat houdt Chiptuning in?2016-11-26T12:41:22+01:00

Chiptuning houdt in dat de elektronische aansturing (ECU) van de motor software matig (remapping) wordt aangepast met een verfijnder afstelling (Tuning), met als doel een soepeler rijdende auto met meer vermogen, koppel en minder brandstofverbruik.